3 znaka da vam je potreban novi auspuh

3 znaka da vam je potreban novi auspuh

Većina novih auspuha može vas koštati od 500 do 3000 kuna u autoservisu. Ali izbjegavanje kupovanje novog auspuha kada vam je potreban? To vas može koštati tisuće kuna. Ako vam je potreban novi auspuh, trebali biste ga uzeti! Znajući ako vam je potreban novi auspuh ili ne, to može biti teško. Ako niste sigurni, možda slučajno zanemarite problem dok ne postane veliki. Sreća za vas, ovaj članak će vam reći kako možete znati ako vam je potrebna zamjena. Nadajmo se da neće, ali barem ćete znati do kraja ovog članka. Čitajte dalje da biste saznali više!

1. Puno trošenje goriva

U posljednje vrijeme cijene goriva rastu, a ako se osjećate kao da trošite više nego inače, niste ludi. Ali ako provodite više vremena u pumpi nego ikada prije, mogli biste imati problema s auspuhom. Novi auspuh će vam pomoći da dobijete dobru kilometražu, ali ako putujete često, možda ćete htjeti pogledati. Naravno, velika potrošnja goriva može biti nekoliko stvari. Međutim, ako ste već zabrinuti za svoj auspuh, to bi mogla biti dobra dijagnoza. Imajte na umu da, kako auto stari, trebali biste vidjeti veću potrošnju goriva. Loš auspuh će uzrokovati ozbiljan pad, ne samo za nekoliko kilometara.

2. Glasni zvukovi

Šanse su da znate kako zvuči vaš automobil kada je u dobrom stanju. Ali ako počne stvarati čudnu buku, postoji velika vjerojatnost da bi to mogao biti auspuh! Ovo je jedan od najočitijih znakova da imate problem s auspuhom. Čuje se dosta glasne buke ako vaš auspuh nije u dobrom stanju. Ako čujete zveckanje, pogledajte svoj auspuh. Može se slomiti ili oštetiti, a cijeli auspuh može pasti ako uskoro ne provjerite. To nije najgora moguća opcija, jer se može popraviti. Osim toga, to bi trebalo biti sasvim očito, tako da ćete ga moći brzo popraviti.

3. Čudni mirisi

Ako se vozite okolo i počnete primjećivati ​​loš miris, trebali biste što prije doći do automehaničara . Zašto? Ti smrdljivi mirisi mogu biti dokaz da vaš ispušni sustav ne radi. Ako ispušni sustav ne može pobjeći dok vozite, on će zapeti u vašem automobilu. Zato ga možete namirisati. To je mnogo opasnije nego što zvuči, a može uzrokovati fatalnu ozljedu ako je ne popravite. Ti ispušni plinovi su otrovni.

Zamjena auspuha u vašoj budućnosti?

Nakon što pročitate ovaj članak, trebali biste znati trebate li zamijeniti auspuh ili ne. Imajte na umu da to nije nemoguć zadatak, ali to biste trebali učiniti što je prije moguće. Ako niste sigurni, bolje je biti siguran nego žaliti. Mnogi automehaničari vam neće naplatiti samo za gledanje problema.