5 upozorenja da se vaš auto pregrijava i što učiniti?

5 upozorenja da se vaš auto pregrijava i što učiniti?

 

Kasnite na posao, koji vas je već iznenadio. Kad uđete u automobil, zakopčate sigurnosni pojas i krenete autocestom, pripremite se za promet.

Ali tada primijetite kako se vaš automobil osjeća i miriše pomalo čudno. A onda vidite kako para puše s haube. To nije vaša mašta. Vaš se automobil pregrijava.

Nemojte dozvoliti da dođete do toga da morate povući i uništiti svoj raspored. Evo pet upozoravajućih znakova pregrijavanja koje možete imati na umu da biste bili sigurni i bez drame iza volana. Pare ili voda s haube.

Ako se pitate što uzrokuje pregrijavanje automobila, jedan od najvećih krivca je niska razina rashladne tekućine. Baš kao što samo ime govori, pomaže vam održati auto. A to je jedna od onih tekućina koje biste trebali imati na umu za osnovnu njegu automobila.

Kad vam iz haube kapne para, to može značiti da rashladna tekućina curi iz motora. Bez dovoljno rashladne tekućine, vaš automobil je zreo za pregrijavanje. Automobil radi vruće

To je dovoljno teško za održavanje hladnog u vrućim ljetnim temperaturama. Ne želite dodavati pregrijavanje motora u smjesu.

Vaš termostat je još jedan sjajan pokazatelj da su uvjeti motora malo pregrijani. Možda ćete vidjeti kotačić s termostatom nagnut prema višem kraju spektra. Također možete primijetiti treptavo svjetlo na nadzornoj ploči kako biste obavijestili da su templa previsoka. Neobični mirisi

Drugi način na koji možete reći da se vaš automobil pregrijava je praćenje nosa.

Ako primijetite gorenje ili druge čudne mirise, to bi moglo biti posljedica topljenja brtvi, ventila i ostalih komponenti motora. To nisu samo neugodni mirisi. To su potencijalno otrovne pare.

Palčevi i otkucaji buke

Jedan od drugih velikih simptoma pregrijavanja automobila su neobični zvukovi. Ako čujete lupkanje ili otkucaje, to bi vam moglo reći da motor nije dovoljno podmazan.

Također biste se mogli suočiti s neispravnim termostatom koji ne dozvoljava rashladnom tekućinu pravilam dotok do motora. Spore performanse motora

Ako je vaš automobil u nevolji zbog pregrijavanja, vjerojatno ćete primijetiti da ne funkcionira kao što obično biva. Ako se osjeća tromo, vrlo je vjerojatno da ćete primijetiti i neke od ovih drugih znakova upozorenja. Što učiniti kada se vaš automobil pregrijava

Najvažnija stvar koju možete učiniti kada se vaš automobil pregrijava jest da ga prestanete upravljati. Izvucite, isključite i ostavite da se ohladi. Najvjerojatnije ga treba servisirati prije nego što ga sigurno obavite.

Ako želite barem provjeriti razinu rashladne tekućine, provjerite je li se motor potpuno ohladio. Spremnik rashladne tekućine nalazi se ispod haube. Svaki je automobil različit. Briga o svom automobilu. Nadamo se da nećete doći do napuhanog motora. No, uvijek smo tu za pomoć savjetima o održavanju automobila u izvrsnoj formi.