5 važnih zimskih savjeta za auto

5 važnih zimskih savjeta za auto

Sljedeći put kada uđete u automobil i uključite grijač kako biste rastjerali zimsku hladnoću, možete zahvaliti Margaret Wilcox. Jedan od prvih inženjera, Wilcox je izumio automobilski grijač, za koji je dobila patent još davne 1893. godine. (Također je izumila kombiniranu perilicu i perilicu posuđa, ali to nije dobro funkcioniralo.) Pobrinite se da vaš automobil bude udoban i siguran za vožnju tijekom zime, međutim, zahtijeva više od paljenja grijača. Pogledajmo prvih 5 zimskih savjeta za njegu automobila kako bi vas i vaše vozilo do proljeća održavali toplim i glatkim. Zimski savjeti za njegu automobila od stručnjaka Ovisno o klimi u kojoj živite, naravno, neće se sve to odnositi na vaš automobil. Primjerice, zimske gume nisu potrebne ako živite u Kaliforniji ili Teksasu. Ako živite u srednjem zapadu ili sjeveroistoku, ipak, čitajte dalje!

1. Prebaci se na zimske gume

Kako ćete znati je li zamjena redovitih guma za njihove kolege koji su spremni za zimu vrijedna vremena i novca? Prema mišljenju stručnjaka iz Autotradera, dobro pravilo je temperatura u kojoj živite. Ako rutinski padne ispod 45 stupnjeva celzijusa, zimske gume su dobra ideja. Primijetite da nismo rekli “zimske gume”. Zimske gume ne samo da bolje obrađuju snijeg, već su i fleksibilne pri niskim temperaturama, što osigurava bolju vuču na hladnom kolniku.

2. Pazite na tlak u gumama

Dok smo u pitanju guma, važno je da pažljivo pratite pritisak u gumama kada zimski vjetrovi počnu zavijati. Auto gume gube otprilike jedan kilogram pritiska za svakih 10 stupnjeva pada temperature. To dovodi do nepotrebnog habanja, kao i do smanjenog prianjanja na zaleđenim ili snježnim cestama. Provjerite tlak u gumama tjedno tijekom zimskih mjeseci.

3. Budite mudri o brisačima

Nikada ne koristite brisače za uklanjanje leda ili jakog snijega s vjetrobrana. Na taj način lako možete razbiti brisače vjetrobrana. Umjesto toga, koristite strugač ili četku za snijeg ili pustite da vaš automobil miruje s uključenim odmrzavanjem na nekoliko minuta. Kada je prognoza lošeg vremena, podignite brisače s vjetrobrana kako biste spriječili njihovo zamrzavanje na mjestu.

4. Čuvajte spremnik na vrhu

Pametno je držati plinski spremnik barem napola pun tijekom zimskih mjeseci. U slučaju da se zaglavite zbog loših vremenskih uvjeta ili opasnih uvjeta vožnje, zahvalit ćete se na predviđanju.

5. Budite spremni

Osim toga, zalihu svoj automobil s hitnim pomagala. Ako se zaglavite ili zaglavite, ove stavke će vam biti od neprocjenjive važnosti:

Komplet prve pomoći

  • Osnovni alati za zamjenu guma
  • Pijesak će pružiti trakciju ako se vaše gume vrte
  • Nepogibne grickalice i flaširana voda
  • Promjena odjeće i topla deka
  • Prijenosni punjači baterija: jedan za akumulator i jedan za vaš mobitel
  • Svjetiljka i baklje
  • Odmrzavanje, dobar strugač za led / četka za snijeg i mala lopata