Kako popraviti neispravanu kopču pojasa?

Kako popraviti neispravanu kopču pojasa?

Imate li sigurnosni pojas u automobilu? Naravno, mogli biste ga odvesti u zastupništvo ili autoservisu, ali možda ćete morati platiti ogroman novac da ga popravite.

Ovdje smo da vam kažemo da to ne smijete činiti. Moguće je da sami popravite sigurnosni pojas.

U ovom postu ću vam reći kako. Popravak sigurnosnih pojaseva u početku zvuči teško, ali svatko to može učiniti ako želi izdvojiti vrijeme za učenje. To bi vam moglo uštedjeti puno novca na kraju, pa krenimo.

Vodič za popravak sigurnosnog pojasa

Prvo zgrabite oba dijela sigurnosnog pojasa i pažljivo ih pogledajte. Ispružite pojas koliko god ide. Omogućuje vam da ispitate je li postoje prljavštine koje bi mogle uzrokovati neispravnost. Također, pogledajte jezični dio kopče za bilo kakvu prljavštinu i nečistoće i provjerite da nije deformiran.

Ako se remen povuče na cijelom putu i jezik sigurnosnog pojasa izgleda normalno, onda je problem vjerovatno u dijelu kopče sigurnosnog pojasa. Ispitajte dio kopče sigurnosnog pojasa

Vjerojatno se zaglavio u ovom dijelu sigurnosnog pojasa, zbog čega se ne zasuče pravilno. Ako nešto malo, lako bi izašlo.

Idi zgrabi nož ili nešto slično što može kliznuti u kopču iz tvoje kuće. Gurnite ga unutra i pokušajte izvući prašinu, prljavštinu ili nečistoće koje bi se mogle zabiti unutra. Ako osjetite nešto tako jednostavno i čini se da je sve jasno, pokušajte ponovo umetnuti jezik.

Ako i dalje zasuče ili osjetite nešto veće unutar kopče kad stavite nož, onda će i dalje morati razbiti cijeli mehanizam.

Otvorite kopču

Ako možete, uklonite kopču i uklonite dijelove sa sjedala kako biste je mogli odnijeti unutra. Možete i izvaditi sjedalo ako se odvoji, no možete ga i ostaviti unutra i obaviti svoj posao u automobilu. Bit će ili vijcima koji drže kopču zajedno, ili ljepilom. Ako postoje vijci, upotrijebite svoj odvijač i izvadite ih. Ako ste zalijepljeni, ponovno upotrijebite nož za otvaranje kopče.

sigurnosni pojas

Budite oprezni u oba slučaja jer tamo mogu biti neki pokretni dijelovi. Ako proljeće leti, vjerojatno će biti teže dijagnosticirati problem. Ako sve ide dobro, trebali biste moći vidjeti unutrašnjosti kopče. Sada jednostavno pritisnite crveni gumb nekoliko puta prema dolje i trebali biste moći vidjeti što ga ometa. To bi mogao biti novčić ili neki komad krhotina nađen u mehanizmu.

Uklonite sve što je, ponovno sastavite kopču i vaš sigurnosni pojas treba biti fiksiran. Ako još uvijek ne radi. Ako i dalje imate problema s jezikom koji se mora zaglaviti u kopči, događa se nešto nepopravljivije. Najčešći problem, nakon što je kopča pregledana i očišćena, jest taj što je jezik lagano iskrivljen. U tom slučaju vam je vjerojatno potreban profesionalni popravak sigurnosnog pojasa ili potpuna zamjena.

Ponekad je potrebno profesionalcu da nešto pravilno napravi. Nikad ne boli pokušati prvo popraviti nešto, pa napravite neka istraživanja na mreži kako biste pronašli više vodiča za auto popravke koji bi vam mogli uštedjeti novac.