Kako popraviti probušenu gumu na autu ?

Kako popraviti probušenu gumu na autu ?

Pronalaženje mjesta puštanje zraka u gumi je jedan od najtežih zadataka osim vulkanizerima – znate da postoji lagano puštanje u gumi jer se tlak u gumama polako smanjuje, ali otkriće da je uzrok naglašen. Ako znate da postoji minimalna šteta na gumi, ali još uvijek postoji puštanje, onda je vjerojatno da postoji pukotina između brtve gume i naplatka. Pukotina u brtvljenju kuglica nastaje kada korozija metalni naplatak, uzrokujući izlijevanje zraka.

Kako mogu pronaći puštanje zraka iz gume?

Koristeći sapunastu vodu ili sapun i vodu, sami možete odrediti točno gdje je curenje u gumi. U bočici za raspršivanje pomiješajte vodu i sapun – sada raspršite površinu gume. Provjerite jeste li pokrili sljedeće:
 • Gazišta
 • Vratilo ventila
 • Otvor (provjerite je li kapica uklonjena)
 • Uz obje strane ruba
Kada pokrijete površinu gume, propuštanje ćete otkriti uočavanjem mjesta nastanka mjehurića. Mjesto gdje se skupljaju mjehurići je mjesto gdje pušta zrak! Odlučite li to učiniti uklanjanjem kotača iz automobila ili je ostaviti na autu, to je osobna preferencija. Samo okrenite upravljač kako biste otkrili unutarnju bočnu stranu gume. Drugi način uočavanja curenja gume je da uklonite cijelu gumu i uronite je u veliku kadu s vodom (ako nemate dovoljno veliku kadu, učinite to dio po dio gume). Kad mjehurići počnu nastajati u vodi , pronašli ste curenje.

Kako mogu zaustaviti istjecanje zraka iz gume?

Možete zaustaviti istjecanje u gumi pomoću kompleta gumenih čepova ili brtvila za probijanje gume.

Kako zaustaviti istjecanje zraka iz gume pomoću brtvila za probijanje gume?

Prvo, uvijek pročitajte upute na bočici za brtvljenje guma. Iz gume izvucite predmete koji ugrožavaju gumu. Postoji mogućnost da je to razlog zašto je vaša guma prazna. Uvjerite se da je vaš kotač na vrhu automobila okretanjem. Odvijte kapicu ventila – to je mjesto gdje će se zalijepiti. Sigurno stavite mlaznicu brtvila na vreteno ventila i otpustite sadržaj sredstva za brtvljenje. Okrećite gumu vozeći automobil. To će osigurati da se brtvilo ravnomjerno rasporedi unutar gume, čime se sprječava stvaranje teških kvržica u unutra.

Kako zaustaviti istjecanje zraka iz gume pomoću kompleta gumenih čepova

 • Pomoću udarnog ključa ili ključa za otpuštanje, otpustite matice. Morate popustiti matice prije nego što podignete vozilo tako da je težina vozila još uvijek na kotačima. Time se sprječava opasna rotacija kada kasnije okrenete ključ.
 • Na ravnoj površini sigurno podignite automobil pomoću postolja za dizalicu.
 • Pomoću ključa izvadite matice i izvadite kotač iz glavčine.
 • Uklonite sve predmete s gume s nekim klještima ili slijedite gore navedene korake kako biste pronašli propuštanje.
 • Pomoću alata za raspakivanje u kompletu gumenih čepova očistite rupu. To će grubo učiniti područje za popravak.
 • U kompletu za popravak imat ćete alat za umetanje – utaknite utikač kroz alat za umetanje.
 • Podmažite čep ljepilom – to će stvoriti bolje popravljanje.
 • Zategnite čep u gumu pomoću alata za umetanje i pustite da se ljepilo osuši.
 • Izrežite sve izbočene čepove s vanjske strane gume.
 • Napunite gumu.
 • Nanesite sapunastu vodu na gumu kako biste provjerili drži li pečat – ako se ne doda još ljepila.
 • Vratite kotač natrag na automobil.
 • Spustite automobil, zategnite matice i zamijenite gumu.
Brtvila i čepovi nisu dugoročno rješenje za popravak gume – traju oko 100 km. Ovu vrstu popravka treba koristiti kao hitnu popravku ili brzo popravljanje. Servisirajte gume kod vulkanizera u blizini kako biste popravili automobilsku gumu kako biste izbjegli buduće probleme.

Kako zaustaviti curenje u brtvi perle?

Pukotina u brtvljenju kuglica nastaje kada se voda infiltrira u kotač i sjedi na mjestu gdje se guma i obruč susreću. Ovo područje naziva se područje brtvljenja perle, a metal polako korodira kada se stvara propuštanje zraka. Curenja brtve perle najizraženija su u aluminijskim naplatcima. Izvadite kotač iz automobila. Uklonite višak zraka koji je ostao u gumi tako što ćete pritisnuti na vrat ventila. To će otkriti područje brtvljenja perla, i na gumi i na naplatku. Ne brinite – ne morate skidati gumu! Otarasite se korodiranih dijelova ruba. To se može postići pokretanjem kotača za odbijanje koji je posebno izrađen za uklanjanje korozije duž brtve kuglice. Polira rub, dajući mu glatku površinu. S otapalom prikladnim za gumu obrišite područje gume koje dodiruje rub. To će očistiti nečistoću s gume i pomoći u stvaranju boljeg brtvljenja kada se guma napuni. Na brtvu zrna naplatka nanesite sloj ljepila za gumu vrhom prsta ili pamučnim štapićem. To nije bitno, ali može spriječiti buduću koroziju jer će spriječiti ponovno prodiranje vlage u rub. Napumpajte gumu i ponovno je montirajte na vozilo. Ako imate rupu u gumi, pronađite najbolje vulkanizere u blizini na autoservisi.net .