Kako promijeniti ulje na autu?

Kako promijeniti ulje na autu?

Ulje u vašem vozilu nalikuje krvi koja teče kroz vaše vene. To je ono što drži automobil živim. S vremena na vrijeme, to zahtijeva detoksikaciju kako bi se održalo optimalno zdravlje. Za automobil to znači redovitu zamjenu ulja. U većini slučajeva, vozilima je potrebna zamjena ulja na svakih 8000KM ili svaka tri mjeseca. Dakle, ako je to vrijeme da se vaše ulje promijeni, možete otići u auto servis ili to učiniti sami. Mnogi današnji vlasnici automobila odlučuju se za auto servise. Dobro je znati kako izvršiti zamjenu ulja kako bi uštedio novac i vaše vozilo u slučaju da ga ne možete dovesti do mehaničara. Razmotrimo stoga korake potrebne za ispravnu promjenu ulja na vašem vozilu. Kupite pravo ulje i filtar Sada ne želite napraviti pogrešku kupnjom pogrešnog ulja i filtra. Do sada biste trebali znati koliko to može biti štetno za kupnju pogrešnih dijelova. Pregledajte priručnik za automobil (ili ga potražite na mreži) da biste vidjeli koju vrstu ulja i filtar zahtijeva vaš motor. Svi modeli do modela su drugačiji, zato pogledajte što je ispravno. I jednom kada pronađete pravo dio i ulje, idi za premium opcije. Na taj način traje duže i bolje. Potrebni alati i materijali Zatim morate kupiti odgovarajuće alate i materijale za taj posao. To uključuje krpe, set ključeva, filtar za ulje, filter za brtvljenje ulja, motorno ulje i spremnik u koji se uliva rabljeno ulje. Pobrinite se da automobil radi oko pet minuta ako je motor hladan. Ako je vruće, ostavite ga da se hladi pola sata kako bi se izbjegla opasnost od opeklina. Također vozilo mora biti parkirano na ravnoj površini, Idemo sada do koraka.

Korak 1: Odvrnite maticu od ulja

Prvi korak je odvrnuti maticu pomoću jednog od Vaših ključeva. Možete pregledati priručnik kako biste ga pronašli ispod vašeg vozila. Provjerite je li spremnik tu da uhvati ulje nakon što se izlije.

Korak 2: Uklonite filtar za ulje

Zatim se riješite starog prljavog filtera za ulje. Pazite da zajedno s njim uklonite gumenu brtvu. Ovo se može zaglaviti, pa provjerite i povucite ga ako je pričvršćen na motor.

Korak 3: Dodajte čisto ulje

Nakon što zavrnemo maticu od ulja, vrijeme je da se izvučemo ispod automobila i ulijemo nešto svježeg ulja. Upotrijebite lijevak kako biste osigurali da se izravno slijeva s malo ili nimalo nereda. Zatim uključite automobil i pustite ga da radi dok vam se svjetlo ulja ne ugasi. Zatim provjerite mjernu šipku da vidite je li puna ili je potrebno više ulja.

Korak 4: Reciklirajte staro ulje

Prije odlaska ne zaboravite učiniti nešto sa starim uljem. Nikad ga nemojte bacati na tlo ili u odvod. Potrebno ga je pravilno reciklirati. Ulijte unutar velike posude i odnesite ga na određeno mjesto za prikupljanje blizu vas. Počnite raditi vlastitu promjenu ulja Učenje kako održavati vlastito vozilo ključno je za uštedu novca i samoodržanje. Svi znamo koliko je skupa mehanika, pogotovo za jednostavne zadatke poput izmjene ulja.