Kako zamijeniti akumulator i alternator?

Kako zamijeniti akumulator i alternator?

Nema ništa gore od ulaska u auto, zakopčavanja sigurnosnog pojasa, umetanja ključa ili pritistka u starter i … ništa.Nema buke motora, nema pucanja snage. Crtica ostaje tamna i sve je tiho.Ili možda crtica slabo svijetli, ali zvuk klika umjesto zvuka motora. Ti problemi ukazuju na probleme s akumulatorom i alternatorom.Akumulator očigledno osigurava električnu energiju vaših vozila, dok je alternator uređaj koji akumulator puni pod djelovanjem.Oba su lako zamjenjiva. Nastavite čitati tri jednostavna koraka kako biste zamijenili akumulator i alternator. Prije nego počnete s popravkom automobila, potrebno je poduzeti nekoliko koraka.Vozilo mora biti u neutralnom položaju ili parkirati, s uključenom parkirnom kočnicom. Nemojte nositi labavu odjeću i obavezno zaštititi oči.Dugu kosu također treba vezati.Motor je izgrađen od pokretnih dijelova, tako da je važno da se ništa ne može povući u njega, uzrokujući neočekivana oštećenja ili ozljede.

Provjerite akumulator

Jednostavan multimetar može vam reći koliko je napunjenosti ostalo u bateriji.Napunjen akumulator treba imati 12,6 volta ili više.Ako je 12,4 ili niža, potrebno je napuniti akumulator. Čak i ako je problem s alternatorom, akumulator s niskim nabojem može uzrokovati prerano otkazivanje u novom alternatoru.

Promijena akumulatora

Za zamijenu akumulatora uklonite kontakt na negativnom kablu.Zatim uklonite pozitivni vod. Možda će biti potreban ključ za uklanjanje poklopca, ovisno o marki i modelu vozila.Neki proizvođači koriste kopče za učvršćenje akumulatora. Ako vaš ima ovo, onda otpustite vijak držeći kvačicu na mjestu.Zatim se akumulator može izvaditi iz ležišta motora. Akumulatori su teški i potrebno ih je pažljivo izvaditi, stoga budite oprezni s njima.Da biste ponovno postavili napunjen akumulator ili novi, obrnite postupak.Spustite akumulator u ležište i zategnite sve spone.Pričvrstite pozitivni terminal i zategnite ga. Slijedite ovo s negativnim kabelom i zategnite ga.Zamijenite poklopce terminala i gotovi ste s baterijom.

Zamijenite alternator

Ako se problem ne odnosi na bateriju, morat ćete zamijeniti alternator.Prije početka isključite pozitivni priključak na bateriji.Pronađite alternator na vašem vozilu i otpustite remen i uklonite ga. Odvijte alternator, izvucite ga i uklonite električni utikač.Bez obzira na to koristite li novi alternator za obnovu, samo trebate poništiti ove korake da biste ga instalirali.Utaknite električni kabel i postavite alternator na njegovo mjesto. Zatvorite na mjesto i zamijenite remen, zatežući ga natrag.