Moj akumulator je prazan

Moj akumulator je prazan

Akumulator je mrtav? Pretpostavimo: vrijeme je nezgodno, zar ne? Akumulatori uvijek umiru u krivo vrijeme. Nije da uvijek postoji dobro vrijeme za bateriju da se odrekne duha. Ali vi obično otkrijete da je mrtvo samo kad se požurite negdje, a vaš se motor neće okrenuti. Možemo pomoći. Što bi trebao učiniti? Prije nego što poludiš, čitaj dalje. Možda ćete naći brzo rješenje koje će vas brzo vratiti na cestu. Mrtva baterija automobila – brze popravke

1. Pogledajte oko sebe.

Ovisno o tome gdje se nalazite i u koje doba dana je baterija odlučila probiti poslovičnu ulaznicu, vaše opcije mogu varirati. Prvo što će vam trebati su kabeli za skakanje i voljna osoba da povuče svoj auto uz vašu i da vam pokrene skok. Ako nikad prije niste naučili kako započeti s automobilom i pitate se: “Pozitivno na negativno ili pozitivno na pozitivno?” Pokušajte zamoliti nekoga u blizini da vam pomognu. Nemojte se stidjeti pitati – gotovo su svi bili u ovoj situaciji prije i vjerojatno se mogu poistovjetiti s vašom dilemom. Ako nema nikoga, prijeđite na sljedeći korak ispod.

2. Nazovite prijatelja.

Izvucite mobitel i počnite provlačiti popis kontakata. Nazovite svog supružnika, najboljeg prijatelja ili člana obitelji da ih pita imaju li kabele za skakač i ako mogu doći do vas. Ako morate biti na nekom mjestu i nemate vremena baviti se ubrzanim pokretanjem automobila, oni vam mogu barem dati prijevoz do vašeg odredišta. Dok ste izvukli telefon, pazite da ne gubite vrijeme na društvenim medijima ili drugim web-lokacijama koje troše baterije. Sada nije vrijeme i za bateriju mrtvog telefona.

3. Pozovite stručnu pomoć.

Pomoć na cesti je izborni automobilski dodatak koji ponekad može upasti u velike uštede za vrijeme očajničke potrebe. Ako imate pomoć na cesti, dođite na trubu i pozovite pomoć. Niste sigurni jeste li? Nazovite osiguravajuće društvo i saznajte. Za određenu naknadu, većina tvrtki vučne službe može doći k vama i pokrenuti automobil ili vas odvesti do mehaničara koji može utvrditi treba li bateriju zamijeniti, ponovno napuniti ili jednostavno pokrenuti. Tipično, sve što je mrtvoj bateriji potrebno je pokretanje skoka da bi se ponovno pokrenulo. Nakon što je vraćen iz Velikog Daleka, vožnja vašeg vozila trebala bi biti dovoljna da se ponovno napuni u normalno, potpuno funkcionalno stanje. Ako baterija nastavi umirati nakon što je skočila, to je znak da ga trebate zamijeniti. Srećom, zamjena baterije je prilično jeftina. Savjeti za održavanje baterije automobila Produžite vijek trajanja baterije u automobilu i pokušajte se ne staviti u situaciju u kojoj morate koristiti bilo koji od gore navedenih popravaka. Ne ostavljajte svoj stereo uređaj uključen. Kada vozilo ne radi, stereo uređaj može brzo isprazniti bateriju. Ne ostavljajte upaljena svjetla. Provjerite jesu li vaša svjetla i unutarnja svjetla isključena svaki put kad izađete iz automobila. Ako imate mogućnost ostaviti svjetla na “automatskoj” postavci, upotrijebite tu da biste izbjegli prekid prekidača. Budite svjesni hladnog vremena. Hladno vrijeme može testirati granice vaše baterije i ponekad može biti ono u čemu se to radi. Pokušajte skupiti svoje zadatke zimi, tako da vozite duže, jer pokretanje motora je posebno stresno na akumulator kada se zatvara je pao. Pokušajte ga parkirati na toplini sunca, a ako živite u jednom od najhladnijih američkih mjesta, razmislite o izolaciji baterije. Pročitajte više o tome kako održati bateriju živom i šutljivom tijekom zimskih mjeseci. Pazi na to. Vrlo često zavirite ispod haube kako biste provjerili stanje akumulatora. Korozija se često može pojaviti između priključaka baterije, što uzrokuje da ne radi ispravno. Ako primijetite koroziju, koristite žičanu četku kako biste je očistili. Evo nekoliko dodatnih savjeta za to.