Što točno znači treperenje check engine lampice?

Što točno znači treperenje check engine lampice?

Svi znaju da je vrijeme da se obratite automehaničaru kada se u automobilu upali lampica “check engine“. Ali što se događa ako svjetlo za provjeru motora počne treptati?

To znači da s motorom nešto nije u redu i da se morate što prije riješiti problema. Ako to ne učinite, može doći do velike štete. Pogledajte ovaj priručnik da biste saznali što treperi svjetlo motora i što trebate učiniti u vezi s tim.

Je li treperenje svjetla motora ozbiljno? Da.

Trepereće svjetlo motora puno je ozbiljnije od običnog svjetla za provjeru motora. Ako svjetlo i dalje treperi, to znači da motor ne radi ili ne radi ispravno.

To je hitnije od redovnog problema s motorom. Ako vam lampica počne treptati, trebate što prije potražiti stručnjaka.

Što se događa kad se motor ne pokrene pravilno?

Kad se radilica okrene, vaš motor bi trebao sagorjeti zrak i gorivo, inače poznate kao paljenje. Kad se cilindar ne pokrene u pravo vrijeme, nije u redu.

Drugim riječima, kada se motor ne pokrene, cilindri ne daju automobilu dovoljno snage. To znači da gorivo može ući u katalitički pretvarač.

Vaš će se automobil vjerojatno tresti kad se to dogodi i imati poteškoće u vožnji. Opasnost od urušavanja

Ako se motor ne popravi odmah, doći će do još ozbiljnijih oštećenja. Vaš automobil bi mogao potpuno prestati raditi.

Nastavak vožnje automobilom kada lampica kontrolnog motora treperi, čak bi mogao uzrokovati požar u automobilu. Čuvanje neispunjene vatre čim primijetite da će vam uštedjeti novac za popravke i vaš će automobil zasigurno nastaviti raditi.

Česti uzroci zablude

Nekoliko je različitih stvari koje mogu uzrokovati neispravnost vašeg motora. Neke od tih problema lakše je i jeftinije popraviti od drugih, ali to su ozbiljna pitanja koja je potrebno odmah riješiti. Evo kratkog pregleda tri najčešće uzroka kvara.

Defekt paljenja: Jedna greška u sustavu paljenja može rezultirati neispravnošću motora. To može uključivati ​​probleme s žicom za paljenje, zavojnicama, svjećicama, poklopcem razvodnika i rotorom. Vaš neuspjeh najvjerojatnije je uzrokovan jednim od ovih problema, a to je ono što želite. Oni su najjeftinija zabluda koje je potrebno ispraviti.

Defekt s gorivom: Zamislite stvari poput mlaznica goriva. To će trajati duže i koštati više od problema s paljenjem.

Interni defekt motora: Ne želite da ovo bude uzrok vašeg kvara. Ovo je najskuplja vrsta popravka neželjenih vatri zbog dijelova potrebnih za popravak. Dijelovi mogu uključivati ​​klipove, prstenove, glavu motora i kaiš.

Pogledajte vašu bljeskajuću kontrolnu lampicu sada

Trepereće svjetlo upravljačkog motora ( check engine) znači da se u vašem motoru događa nešto vrlo pogrešno. Ne odgađajte ovo. Ako to učinite, mogli biste na kraju napraviti ozbiljnu štetu i, što je još gore, riskirati vlastitu sigurnost.