Zašto se moj auto trese?

Zašto se moj auto trese?

Jeste li ikada zgazili kočnice velikom brzinom da biste se zapitali “Zašto se moj auto trese?” Redovitim odlascima auto servisu i vulkanizeru možete spriječiti sve Vaše probleme. U automobilskim nesrećama s mehaničkim problemima, najkritičniji kvarovi su problemi s gumama i kotačima. Sljedeći je sustav kočenja. Od ključne je važnosti za vašu sigurnost da popravite sve uzroke ponašanja pri trešenju. Ako se vaš volan i / ili automobil tresu, pročitajte kako biste saznali pet najčešćih uzroka.

Problem s balansom kotača

Drhtav volan ili automobil su više od neugodnosti. To je često znak ozbiljnog problema. Kada se gume promijene, važno je zbalansirati i kotače. To znači provjeru ispravnosti raspodjele težine oko kotača. Neizbalansirane felge uzrokuju trešenje upravljača, a ponekad i cijelog automobila. Neuravnoteženi kotači također dovode do daljnjih problema. Ta pitanja uključuju probleme s profilom gume, upravljačem, podupiračima i ovjesom za automobil.

Pogrešno postavljene felge

Ako su vaše felge neporavnane, to također može uzrokovati trešnju. Ako ste dugo vozili svoj automobil bez održavanja, provjerite jesu li gume u suprotnom smjeru. Vožnja kroz duboke rupe i udaranje u rubnjake uzrokuje štetu na gumama i felgama. Teško je propustiti neke rupe, ali izbjegavajte udaranje u rubnik i prebrzu vožnju preko ležečih policajaca. Pogledajte istrošenost guma. Ako se unutarnji profil istroši dok vanjski izgled izgleda dobro, vaši kotači su neporavnani.

Problem Kočnice

Problemi s kočnicama također mogu uzrokovati trešnju. Ako primijetite trešnju auto upravljača pri usporavanju pri velikoj brzini ili zaustavljanju, provjerite diskove i pločice. Problem s diskovima također stvara pulsirajuću papučicu kočnice. Zamjena diskova kočnica trebala bi riješiti potresanje. Drugi uzrok trešnje u kočionom sustavu je zaglavljena čeljust. Ako je to slučaj, automobil se trese oko 45 km / h. Kako ubrzavate, auto se još više trese.

Loši ležajevi glavčine

Ležajevi glavčine felge omogućuju pravilno okretanje felge. Ležajevi moraju biti pravilno podmazani tako da se kotači okreću bez trenja. Ležajevi su povezani s osovinom koja utječe na pogonsku osovinu. To znači da ako vaši ležajevi nemaju odgovarajuće podmazivanje, završit ćete s klimavim upravljačem.

Problemi s ovjesom

Sustav ovjesa je odgovoran za rukovanje vašim vozilom. Uključuje udarce i opruge, kao i klipove i šipke. Dobar sustav ovjesa znači da ćete u automobilu osjetiti manje udaraca i zvukova. Ako je vaš sustav ovjesa istrošen, olabavljen ili nagrizao dijelove koji mogu uzrokovati trešnju. Ponekad je teško shvatiti krivca kada je riječ o amontizerima. No, obično je lako otkloniti problem nakon što ga otkrijete.

Zašto se moj auto trese?

Niste prva osoba koja je pitala: “Zašto se moj auto trese?” Drhtav automobil je čest problem koji ukazuje na nekoliko potencijalnih problema. Kada pregledate kotače, kočnice i sustav ovjesa, trebali biste dobiti odgovor. Redovito održavajte sve vaše sustave vozila i uživat ćete u dugogodišnjoj sigurnoj vožnji.